.love .beer .pizza .fitness

love-piste_1

Oletko jo huomannut uudet domainpäätteet?

Elämme kivoja uusia aikoja, kun domainien ei enää tarvitsekaan olla tylsästi joko .com tai .fi. Nyt on tarjolla täysin uusia mielenkiintoisempia ja hauskempia domainpäätteitä, kuten .bar, .business, .fit, .ninja, .guru, .taxi ja myös otsikossa mainitut .love, .beer, .pizza ja .fitness. Tuossa eivät toki ole kaikki vaan lista alkaa olla loputon ja uusia tulee jatkuvasti.

Uusista domainpäätteistä kivoja yhdistelmiä

Uusista domainpäätteistä voi keksiä itselleen tai yritykselleen hauskan yhdistelmän, kuten asiantuntijalle olisi vaikka olen.guru. Jos ei sitten hauskoja niin ainakin entistä kuvaavampia yhdistelmiä, kuten vaikka Helsingissä sijaitseva anniskelupaikka. Mikä olisi sopivampi domain sille kuin Helsinki.bar.? Tai turussa sijaitsevalle taksille Turku.taxi?

Miten käy perinteisille domaineille?

Uusille domainpäätteille on kysyntää ja ne tulevat ajan oloon yleistymään. Tietoisuus uusista domaineista on myös kasvussa. Häviävätkö perinteiset domainit? Tuskin, mutta nyt on uusilla yrityksillä, yhdistyksillä ja miksei yksityishenkilöillä paikka saada hankittua itselleen juuri sopiva domain.Uusissa domaineissa on vielä erilaisia variaatioita paljon vapaana siinä.com ja .fi –domaineilla vaatii jo kekseliäisyyttä löytää itselleen ja yritykselleen sopiva ja ytimekäs domain. Lisäksi yritykset, joilla on jo vakiintunut domain, voivat hankkia itselleen johonkin kampanjaan mieleenpainuvamman domainin. Uusille domaineille tulee siis käyttöä vanhojen vakiintuneiden domainien rinnalle.

Hakukonehyödyt tai haitat?

Sillä ei ole merkitystä valitsetko perinteisen .com tai esimerkiksi .net domainin vai uuden domainpäätteen. Näin on kertonut Googlen John Mueller blogissaan. Maakohtaisilla domaineilla voi olla Googlen kannalta merkitystä: se kertoo, että todennäköisesti esimerkiksi .fi domain on tarkoitettu juuri Suomea varten. John sanoi, että Google ei siis anna mitään etua uudelle domainille, mutta sen käyttämisestä ei ole hakukoneessa haittaakaan. Ainoa siis on, että .fi-domainin hakukone olettaa liittyvän Suomeen.

Suomalaiset uudet domainpäätteet?

Uusia domainpäätteitä on toki usealla kielellä, mutta ihan heti Suomeksi niitä tuskin markkinoille montaa tulee. Tästä pitää huolen uuden domainpäätteen hakemisen vaatimukset, joihin kuuluu esimerkiksi 185 000 dollarin arviointikustannus. Joku on kuitenkin jo ehtinyt, kun Helsinki on hakenut itselleen .helsinki-domainin. Erityisesti englannin kielisistä uusista domaineista voi saada aikaan kuitenkin kivoja erilaisia myös Suomeen sopivia domaineja.

 

Esimerkkejä uusista domainpäätteistä

 • .audio
 • .bar
 • .beer
 • .black
 • .business
 • .cafe
 • .ceo
 • .city
 • .club
 • .coffee
 • .email
 • .expert
 • .fit
 • .fitness
 • .football
 • .guru
 • .hockey
 • .life
 • .love
 • .menu
 • .ninja
 • .run
 • .ski
 • .pizza
 • .taxi
 • .ninja
 •  

  Lisää uusia domainpäätteitä löydät kotisivuillamme.

  Jussi Kolhinojajussi
  Hostingpalvelu.fi
  Suomen Hostingpalvelu Oy

  Lähteet:
  https://webmasters.googleblog.com/2015/07/googles-handling-of-new-top-level.html
  http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/tietoa-hel-fista/verkko-osoite
  https://newgtlds.icann.org/en/applicants/global-support/faqs/faqs-en

  Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

  XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>